GOURMANDISES
Späda cruditéer Ranchdressing | 130 |
Spansk lufttorkad skinka (Pata Negra Gran Reserva 36 månader) Charentaismelon från Philibon, rostade pinjenötter & espelettepeppar | 260 |
Ostron «Rockefeller» Spenat, hollandaise, parmesan, ’nduja & gochugaru | 75 |
Ostron au naturelle (Frankrike, Bretagne nr 3) Champagne- & schalottenlöksvinaigrette | 55 |
Astorias Osciètrakaviar (30gr) Palsternacksvåfflor, crème crue, lime & brynt smör | 955 |
Calamares fritos Svartpeppar, sticklök, lime & galangalaioli | 125 |
Vitlöksbröd à la Astoria Surdegsbaguette, brynt smör, shiro miso, parmesan, yuzu, rostad vitlök & örter | 75 |
Gougères Jalapeño, engelsk cheddar, lindhonung & parmesan | 85 |
FÖRRÄTTER
Stracciatella di burrata Tryffelvinaigrette, marconamandlar, vaxbönor, spritärtor, ramslöksolja & ärtskott | 235 |
Sniglar à la provençale Rostat vitlökssmör, lavendel, timjan & persilja | 175 |
Carpaccio på oxfilé Ruccola, schallottenlöksconfit, friterad kapris, parmesan, citron & svartpepparaioli | 285 |
Tartar på hamachi «à la vierge» Vinaigrette «Tiger’s milk», korianderkrasse, saltade rädisor, Gariguettejordgubbar & korianderolja | 275 |
Inkokt purjolök & vintertryffel från Australien Brynt smör, tryffelvinaigrette, persilja, mandlar & frisésallad | 245 |
Toast Astoria Kungskrabba, räkor, löjrom från Kalix, smörstekt lantbröd, citronconfit- & wasabiaioli, Tellicherrypeppar & picklad lök | 295 |
Smörstekt råraka Löjrom från Kalix, gräslök, crème fraîche, rödlök & citron | 375 |
FISK & VEGETARISKT
Ångad torsk & beurre blanc Grön sparris, spritärtor, forellrom, citrusbladolja & japanskt ris | 420 |
Moules à la crème Champagnegrädde, jalapeñoaioli, grillad lökolja & pommes frites | 275 |
Rödtunga «Meunière» Tartarsås, puylinser, friterad kapris, brynt smör & potatispuré | 415 |
Sallad på handskalade räkor Kryddig Thousand Islanddressing, avokado, lantägg, gurka, torkat rågbröd & fänkålscrudité | 325 |
Tryffelpizza «Le blanc» Sommartryffel, fontinaost, fetaost, friséesallat, rostad vitlöksolja & gräslök | 345 |
Grillad rotselleri Getost, stekt ostronskivling, picklad shimeji, krispig grönkål, rotsellerivelouté & pecannötter | 315 |
Löjromspizza Löjrom, potatis, Västerbottensost, citron, crème fraîche & lök | 385 |
«Linguine ai frutti di mare» Vongole, kungskrabba, grillad bläckfisk, blåmusslor, tomat & espelettepeppar | 355 |
KÖTT & FÅGEL
Anka frites Brynt smörhollandaise, kryddiga parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | 445 |
Steak tartare à la parisienne Pommes frites & klassiska tillbehör | 325 |
Cognacsflamberad oxfilétournedos (tillreds vid bordet) Peppargräddsås & Fourme d’Ambertglaserade pommes frites | 575 |
Grillad kalv minute Café de Paris-smör, semotorkade tomater, parmesan, oregano, grillade bönor & grön sparris | 365 |
Caesarsallad (tillreds vid bordet) Grillat majskycklingbröst, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, grönkål, 24-månaders parmesan «Vacche Rosse» & vitlöksrostade krutonger | 335 |
Steak frites Sauce béarnaise, tomat- & löksallad, parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | |
Entrecôte, Sverige (1 p) | 645 |
Clubstek hängmörad (från Sverige) (2 p) | 1450 |
DESSERTER
Clafoutis med persika Brynt smör & vaniljglass | 155 |
Eton mess Rabarber, vit chokladmousse, pepparmarräng & citronsorbet | 145 |
Crème brûlée Jordgubb & thaibasilika | 120 |
Dagens ost Tryffelhonung | 95 |
GLASS & SORBET | |
Tuttifruttiglass Hemgjort strössel | 85 |
Sorbet på Charentaismelon från Philibon Champagnegelé, inlagda jordgubbar & baby rose krasse | 115 |
Lakritsglass Halloncoulis | 95 |
Bourbon- & Tahitivaniljglass «16/1» Salt kolasås | 185 |
VAGNSERVICE
Dagens småkakor | 25 |
«Yuzu cake» Vit choklad & kokos | 45 |
Macaron Fråga er servitör efter dagens macaron | 55 |
Canelé Bovete & mörk rom | 35 |
Chokladpralin | 55 |