GOURMANDISES
Späda cruditéer Ranchdressing | 140 |
Spansk lufttorkad skinka (Pata Negra Gran Reserva 36 månader) Charentaismelon från Philibon, rostade pinjenötter & espelettepeppar | 260 |
Ostron «Rockefeller» Spenat, hollandaise, parmesan, ’nduja & gochugaru | 75 |
Ostron au naturelle (Frankrike, Bretagne nr 3) Champagne- & schalottenlöksvinaigrette | 55 |
N25 Caviar av Björn Frantzén (30g) Kokosvåfflor, crème crue, lime & brynt smör | 975 |
Sojaglaserade oxribs & kycklingvingar Astoria «hot sauce», kampotpeppar, salladslök & galangalaioli | 235 |
Vitlöksbröd à la Astoria Surdegsbaguette, brynt smör, shiro miso, parmesan, yuzu, rostad vitlök & örter | 80 |
Gougères Jalapeño, engelsk cheddar, lindhonung & parmesan | 85 |
FÖRRÄTTER
Stracciatella di burrata Grillad butternutpumpa, tryffel- & hasselnötsvinaigrette, ärtskott, hösttryffel, rostade marconamandlar & hasselnötter | 245 |
Sniglar à la provençale Rostat vitlökssmör, lavendel, timjan & persilja | 175 |
Smörstekt kalvbräss & hösttryffel Tryfferad äggröra, stekta kantareller, sojabrynt smör & pommes paille | 265 |
Carpaccio på oxfilé Ruccola, schallottenlöksconfit, friterad kapris, parmesan, citron & svartpepparaioli | 285 |
Crudo på lax Yuzu, forellrom, grönt äpple, kyld vinaigrette på kålrabbi & pepparrot, dill & konfiterad citron | 275 |
Inkokt purjolök & hösttryffel Brynt smör, tryffelvinaigrette, persilja, mandlar & frisésallat | 245 |
Toast Astoria Kungskrabba, räkor, löjrom från Kalix, smörstekt lantbröd, citronconfit- & wasabiaioli, Tellicherrypeppar & picklad lök | 295 |
Smörstekt råraka Löjrom från Kalix, gräslök, crème fraîche, rödlök & citron | 375 |
FISK & VEGETARISKT
Ångad torsk & saffran beurre blanc Japanskt ris, citrongräsolja, bräserad kål & forellrom | 445 |
Moules à la crème Champagnegrädde, jalapeñoaioli, grillad lökolja & pommes frites | 275 |
Grillad rödtunga «Grenobloise» Betor, brynt smör, krutonger, gremolata, friterad kapris, potatispuré & parmesan | 415 |
Italiensk vintersallad på vinbärsglaserade rödbetor Getost, pistagenötter, grillade rosor, valnötter, vinaigrette «aigre-doux» på lavendelhonung, fikonvinäger & vinbladsolja | 315 |
Tryffelpizza «Le blanc» Hösttryffel, fontinaost, fetaost, frisésallat, rostad vitlöksolja & gräslök | 345 |
Grillad blomkål & hösttryffel Gulbetor, hasselnötter, vattenkrasse, tryffel-& ingefärsvinaigrette, comté ost & picklad blomkål | 320 |
Löjromspizza Löjrom, potatis, Västerbottensost, citron, crème fraîche & lök | 385 |
KÖTT & FÅGEL
Anka frites Brynt smörhollandaise, kryddiga parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | 445 |
Chick & chips Friterad majskyckling, Astoria «hot sauce», Fourme d’Ambert, blue ribbon pickles, grillad majs, ranchdressing & pommes frites à la persillade | 375 |
«Carbonara» Kryddiga kalvfrikadeller, parmesanemulsion, Pata Negra, pepparolja & persillade | 295 |
Steak tartare à la parisienne Pommes frites & klassiska tillbehör | 335 |
Cognacsflamberad oxfilétournedos (tillreds vid bordet) Peppargräddsås & timjansrostad potatis glaserad med Fourme d’Ambert | 575 |
Grillad kalv minute Café de Paris-smör, semitorkade tomater, parmesan, oregano, grillade bönor & grön sparris | 365 |
Caesarsallad (tillreds vid bordet) Grillat majskycklingbröst, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, grönkål, 24-månaders parmesan «Vacche Rosse» & vitlöksrostade krutonger | 355 |
Steak frites Sauce béarnaise, tomatsallad, parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | |
Entrecôte, Sverige (1 p) | 645 |
Clubstek hängmörad (från Sverige) (2 p) | 1495 |
DESSERTER
Clafoutis med svenskt höstäpple Brynt smörglass | 155 |
Varm chokladtarte Lättvispad fransk lantgrädde, Bourbon- & Tahitivaniljglass «16/1» | 245 |
Crème brûlée Blåbär & citrontimjan | 120 |
Dagens ost | 85 |
GLASS & SORBET | |
Tuttifruttiglass Hemgjort strössel | 85 |
Sorbet på Charentaismelon från Philibon Champagnegelé, inlagda jordgubbar & baby rose krasse | 115 |
Myntaglass Chokladsås | 95 |
Bourbon- & Tahitivaniljglass «16/1» Salt kolasås | 185 |
VAGNSERVICE
Dagens småkakor | 25 |
Ryttarkaka | 45 |
Macaron Fråga er servitör efter dagens macaron | 55 |
Canelé Apelsin & Cointreau | 35 |
Chokladpralin | 55 |