GOURMANDISES
Späda cruditéer Ranchdressing | 175 |
Spansk lufttorkad skinka (Pata Negra Gran Reserva 36 månader) Charentaismelon från Philibon, rostade pinjenötter & espelettepeppar | 260 |
Ostron «Rockefeller» Spenat, hollandaise, parmesan, n’duja & gochugaru | 75 |
Ostron au naturelle (Frankrike, Bretagne nr 3) Champagne- & schalottenlöksvinaigrette | 60 |
N25 Caviar av Björn Frantzén (30g) Kokosvåfflor, crème crue, lime & brynt smör | 985 |
Vitlöksbröd à la Astoria Surdegsbaguette, brynt smör, shiro miso, parmesan, yuzu, rostad vitlök & örter | 85 |
Pata Negra kroketter Manchego, rökt paprikaaioli & espelettpeppar | 185 |
Friterad fläsksvål Chilimajonäs, persilja & gochugaru | 95 |
FÖRRÄTTER
Stracciatella di burrata Grön sparris, bönor, spritärtor, tryffel- & hasselnötsvinaigrette, ärtskott, sommartryffel & rostade marconamandlar | 265 |
Sniglar à la provençale Rostat vitlökssmör, lavendel, timjan & persilja | 175 |
Carpaccio på sotad oxfilé Anklever au torchon, karamelliserad apelsin, rostade pumpakärnor, portvinsponzu & shisokrasse | 285 |
Crudo på helgeflundra N25 Caviar av Björn Frantzén, gurka, kärnmjölksvinaigrette, wasabi & gräslök | 335 |
Inkokt vit sparris & ramslök Yuzu, hollandaise, brynt smör, regnbågsrom & spenat | 285 |
Toast Astoria Kungskrabba, räkor, löjrom från Kalix, smörstekt lantbröd, citronconfit- & wasabiaioli, Tellicherrypeppar & picklad lök | 295 |
Smörstekt råraka Löjrom från Kalix, gräslök, crème fraîche, rödlök & citron | 375 |
FISK & VEGETARISKT
Ångad rödtunga & japanskt ris Pepparrotsmörsås, syrad gurka, forellrom & dill | 415 |
Moules à la crème Champagnegrädde, jalapeñoaioli, grillad lökolja & pommes frites | 285 |
Eldad lax «tataki» Avokado, japanskt ris, morot, rödkål, furikake, korianderkrasse, rädisor & ponzu | 345 |
Grillad havsabborre Panzanellasallad, basilikagremolata, grillad citron, thaibasilika & smörslungad färskpotatis | 385 |
Tryffelpizza «Le blanc» Sommartryffel, fontinaost, fetaost, frisésallat, rostad vitlöksolja & gräslök | 345 |
Bakat ägg & grillad grön sparris Svampcrème, miso, mangold, parmesanvelouté, spritärtor & marconamandlar | 275 |
Löjromspizza Löjrom, potatis, Västerbottensost, citron, crème fraîche & lök | 385 |
Pasta à la pesto Pistagenötter, parmesanskum, tomat, Aleppopeppar, ruccola & mozzarella | 275 |
KÖTT & FÅGEL
Anka frites Brynt smörhollandaise, kryddiga parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | 445 |
Biff Rydberg à la Björn Frantzén Stekt oxfilé, Japansk senapsgrädde, grillad lök, yuzu kosho, äggula & fermenterad kampotpepparsky | 495 |
Steak tartare à la parisienne Pommes frites & klassiska tillbehör | 385 |
Cognacsflamberad oxfilétournedos (tillreds vid bordet) Peppargräddsås & timjansrostad potatis glaserad med Fourme d’Ambert | 615 |
Grillad kalv minute Brynt citronsmör, confiterad vitlök, broccolini, grön sparris, friterad salvia & parmesan | 385 |
«Spicy Pata Negra pizza» N’duja, fontinaost, tomatsås, burrata & thaibasilika | 275 |
Caesarsallad (tillreds vid bordet) Grillat majskycklingbröst, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, grönkål, 24-månaders parmesan «Vacche Rosse» & vitlöksrostade krutonger | 365 |
Steak frites Sauce béarnaise, tomatsallad, parmesan- & vitlökspommes frites & grönsallad med parmesan | |
Entrecôte, Sverige (1 p) | 645 |
Clubstek hängmörad (från Sverige) (2 p) | 1495 |
DESSERTER
Mille-feuille Rabarberkompott, vitchoklad, kanderade pistagenötter & lime | 155 |
Flamberade franska jordgubbar Långpeppar karamell, lime, havrecrumble, jordgubbsglass & shisokrasse | 195 |
Crème brûlée Pecannöt & lönnsirap | 120 |
Dagens ost | 85 |
GLASS & SORBET | |
Tuttifruttiglass Hemgjort strössel | 85 |
Kokossorbet Grillad ananas, passionsfrukt & rostad kokos | 95 |
Chokladglass Vaniljkräm & hasselnötskrokant | 95 |
Bourbon- & Tahitivaniljglass «16/1» Salt kolasås | 185 |
VAGNSERVICE
Dagens småkakor | 25/st |
Ryttarkaka | 45 |
Macaron Fråga er servitör efter dagens macaron | 55 |
Canelé Earl Grey | 35 |
Chokladpralin | 55 |